ПрАТ «УКРАГРОВИБУХПРОМ»

Код за ЄДРПОУ: 05455573
Телефон: +380672402279
e-mail: vzrvprom@ukr.net
Юридична адреса: Україна, 19402, Черкаська область, Черкаський район, місто Корсунь-Шевченківський, вулиця Комарова, будинок 3
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАГРОВИБУХПРОМ" є юридичною особою приватного права (господарським товариством) за законодавством України, що дiє вiдповiдно до положень Цивiльного кодексу України, Господарського кодексу України, Законiв України "Про акцiонернi товариства", "Про цiннi папери та фондовий ринок", "Про Нацiональну депозитарну систему та особливостi електронного обiгу цiнних паперiв в Українi", "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi" а також iнших нормативно-правових актiв України.
Товариство створене згiдно до Установчого договору вiд 24 грудня 2002 року та у зв'язку з реорганiзацiєю пiдприємства "Украгровибухпром" шляхом його перетворення i є правонаступником усiх його прав та обов'язкiв.
ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАГРОВИБУХПРОМ" (iдентифiкацiйний код 05455573) є новим найменуванням i правонаступником усiх прав та обов'язкiв ЗАКРИТОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАГРОВИБУХПРОМ" (iдентифiкацiйний код 05455573) вiдповiдно до вимог Закону України "Про акцiонернi товариства".
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Товариство є юридичною особою, має вiдокремлене майно, самостiйний та зведений баланс, поточний, валютний та iншi рахунки в українських та iноземних банках, печатку та штампи iз своїм найменуванням українською мовою, може мати власну торгiвельну марку (знак для товарiв i послуг) або використовувати торгiвельну марку (знак для товарiв i послуг) третiх осiб на законодавчо визначених пiдставах.
Управлiння та контроль за дiяльнiстю Товариства здiйснюють:
- Загальнi збори Товариства (Загальнi збори);
- Наглядова рада Товариства (Наглядова рада);
- Директор Товариства (Директор);
- Ревiзор Товариства (Ревiзор).
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій З боку третiх осiб пропозицiй щодо реорганiзацiї не було.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Протягом 2011р. згiдно наказу про облiкову полiтику пiдприємства було забезпечено незмiннiсть вiдображення господарських операцiй та оцiнки майна. Облiкова полiтика сформована у вiдповiдностi з основними принципами бухгалтерського облiку i фiнансової звiтностi: автономностi, обачностi, послiдовностi, безперервностi, повного висвiтлення подiй, превалювання сутностi над формою, перiодичностi, нарахування та вiдповiдностi доходiв i витрат.
Облiкова полiтика забезпечує можливiсть надання користувачам фiнансової звiтностi правдивої, повної та неупередженої iнформацiї про фiнансовий та майновий стан пiдприємства, доходи витрати i способи отримання фiнансових результатiв,
Принципи облiкової полiтики застосовувались при веденнi бухгалтерського облiку та не змiнювалася протягом 2011р.
Бухгалтерський облiк та складання фiнансової звiтностi здiйснюється вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, iнших нормативних документiв щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi.
Згiдно наказу про облiкову полiтику по ПрАТ "Украгровибухпром" нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється iз за застосуванням прямолiнiйного методу, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується, на строк корисного використання об'єкта.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКА ФIРМА "КАРАТ - АУДИТ"

м. Черкаси, вул. Гагарiна 21. кв. 266, рIр 260060000239920 ПАТ "Укрсоцбанк", МФО 300023. Сертифiкат аудитора серiї А №002977 Рiшенням АПУ вiд 23.09.2010р. №220I2, термiн дiї сертифiкату продовжено до 31.10.2015р. Свiдоцтво про внесення в Реєстр аудиторських фiрм якi надають аудиторськi послуги №3781 видано АПУ 30.03.2006р. Свiдоцтво чинне до 31.03.2016р. ТIфакс (0472) 56-68-82 моб.80674911501

Звiт Незалежного Аудитора

Акцiонерам ПрАТ "Украгровибухпром""
Керiвництву ПрАТ "Украгровибухпром"
ДКЦПФР

Ми провели аудит фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства "Украгровибухпром", м. Корсунь-Шевченкiвський,що додається, яка включає баланс станом на 31.12.2011р., звiт про фiнансовi результати , звiт про рух грошових коштiв, звiт про власний капiтал за рiк, що закiнчився на зазначену дату, примiток до рiчної фiнансової звiтностi .

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу

Управлiнський персонал товариства несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi вiдповiдно до Нацiональних Положень(Стандартiв) бухгалтерського облiку та фiнансової звiтностi. Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.

Вiдповiдальнiсть аудитора

Вiдповiдальнiсть аудитора є висловлення думки щодо фiнансової звiтностi виходячи з оцiнки висновкiв на основi отриманих аудиторських доказiв.

Аудитор здiйснив перевiрку у вiдповiдностi до вимог та положень Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", iнших законодавчих актiв України та до вимог Мiжнародних стандартiв аудиту, (далi - МСА) прийнятих в якостi нацiональних стандартiв аудиту рiшенням Аудиторської палати України №122I2 вiд 18.04.2003року, в тому числi у вiдповiдностi до МСА 700 "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi" Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання етичних вимог, а також планування та виконання аудиторської перевiрки для формування думки щодо того, чи фiнансова звiтнiсть складена у всiх суттєвих аспектах вiдповiдно до концептуальної основи фiнансової звiтностi отримання впевненостi, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур з метою отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора. До таких процедур входить оцiнка ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Оцiнюючи ризикiв, аудитор розглядає аспекти внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, що застосовується, та прийнятностi облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом та загального подання фiнансових звiтiв.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.

Висловлення думки.

Концептуальною основою фiнансової звiтностi є загальнi вимоги стосовно подання iнформацiї про фiнансову звiтнiсть згiдно Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, дiючими в Українi, що вимагають правдивого розкриття i подання iнформацiї у вiдповiдностi до принципiв безперервностi, послiдовностi, суттєвостi, порiвнянностi iнформацiї, структури та змiсту фiнансової звiтностi.
На нашу думку, фiнансова звiтнiсть достовiрно в усiх суттєвих аспектах надає достовiрну та справедливу iнформацiю про фiнансовий стан Приватного акцiонерного товариства "Украгровибухпром", м. Корсунь-Шевченкiвський станом на 31.12.2011р. його фiнансовi результати , рух грошових коштiв та власного капiталу за рiк, що закiнчився на зазначену дату у вiдповiдностi до прийнятих в Українi Нацiональних Положень (Стандартiв) бухгалтерського облiку та Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi"..
Пiд час перевiрки Аудитом не були виявленi ознаки якi ставлять пiд сумнiв Приватне акцiонерне товариство продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi.



Директор АФ "Карат -Аудит"
Незалежний аудитор I I. М. ЛюбченкоI

05 березня 2012р.


м. Черкаси, вул. Гагарiна 21I266









































Примiтки до аудиторського звiту Незалежного аудитора
про фiнансову звiтнiсть ПрАТ "Украгровибухпром", м. Корсунь-Шевченкiвський " за 2011р.

1. Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму


Повна назва Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю - аудиторської фiрми "Карат - Аудит"
Код ЄДРПОУ 22804749
Мiсцезнаходження м. Черкаси, б-р. Шевченка, 243I89,
тел. 566-882
Номер свiдоцтва про державну реєстрацiю, дата видачi 22804749, 14.09 1995р.
Орган, що видав свiдоцтво Черкаський мiськвиконком
Серiя, дата видачi сертифiката аудитора, та термiн дiї Серiя А, №002977, Рiшенням Аудиторської Палати України №220I2 вiд 23.09.2010р., термiн дiї сертифiката продовжено до 31.10.2015р.
Номер та дата свiдоцтва про внесення до Реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi.
№ 3781 вiд 30.03.2006р., видано Аудиторською Палатою України. Строк дiї свiдоцтва - чинне до 31 березня 2016р.

2. Основнi вiдомостi про умови договору на проведення аудиту

Номер договору на проведення аудиту: №16 вiд 22.02.2012р.
Перiод проведення аудиту з 01.01.2011р. по 31.12.2011р.
Дата початку проведення аудиту: 22.02. 2012р.
Дата закiнчення проведення аудиту: 04.03.2012р.
Пiдставою для проведення аудиту є дiючi законодавчi акти України в тому числi Закон України "Про аудиторську дiяльнiсть", Закон України "Про цiннi папери та фондовий ринок" .
Аудиторський висновок складено з урахуванням вимог Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням ДКЦПФР вiд 19.12.2006р. за №1528, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 23.01.2007р. за № 53I13320.
Аудитор здiйснив перевiрку у вiдповiдностi до вимог та положень Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", iнших законодавчих актiв України та до вимог Мiжнародних стандартiв аудиту, (далi - МСА) прийнятих в якостi нацiональних стандартiв аудиту рiшенням Аудиторської палати України №122I2 вiд 18.04.2003року, в тому числi у вiдповiдностi до МСА 700 "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi" якi вимагають сформулювати думку щодо того, чи фiнансова звiтнiсть складена в усiх суттєвих аспектах вiдповiдно до застосовної концептуальної основи фiнансової звiтностi. Аудитор перевiрив фiнансовi звiти суб'єкта господарювання, що додаються:
- Баланс станом на 31 грудня 2011року (форма 1);
- Звiт про фiнансовi результати за 2011рiк (форма №2);
- Звiт про рух грошових коштiв за 2011рiк (форма №3);
- Звiт про власний капiтал за 2011рiк (форма №4);
- Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011р. (форма №5);

3. Основнi вiдомостi про емiтента
Повна назва Приватне акцiонерне товариство "Украгровибухпром".
Код ЄДРПОУ 05455573
Мiсцезнаходження 7122510100 19400 Черкаська область, Корсунь-Шевченкiвський район, вул. Комарова , будинок 3
Органiзацiйно-правова форма 230- Акцiонерне товариство
Виписка з єдиного державного реєстру юридичних та фiзичних осiб пiдприємцiв
№147763 Серiя ААБ. Дата видачi 26.09.2011р.
Дата первинної реєстрацiї 30.12.1991р.

Дата та номер останньої реєстрацiйної дiї1 26.09.2011р.№1009770013000045
Дата внесення змiн до установчих документiв
01.06.2011р.Реєстрацiйний № запису 10091050009000045
Основнi види дiяльностi 45.11.0 Розбирання та знесення будiвель; землянi роботи
24.61.0 Виробництво вибухових речовин
45.12.0 Розвiдувальне бурiння
51.53.2 Оптова торгiвля будiвельними матерiалами
60.24.0 Дiяльнiсть автомобiльного вантажного транспорту
74.60.0 Проведення розслiдувань та забезпечення безпеки


Згiдно рiшення чергових загальних зборiв акцiонерiв Закритого акцiонерного товариства "Украгровибухпром" вiд 28 квiтня 2011р. з метою виконання вимог законодавства приведення дiяльностi Товариства у вiдповiднiсть з вимогами Закону України "Про акцiонернi товариства" вiд 17.09.2008р. №514 V1 було змiнено тип та найменування акцiонерного товариства з Закритого акцiонерного товариства "Украгровибухпром" на приватне акцiонерне товариство "Украгровибухпром "

4. Адекватнiсть бухгалтерського облiку та фiнансової звiтностi
облiковiй полiтицi товариства

Протягом 2011р. згiдно наказу про облiкову полiтику пiдприємства було забезпечено незмiннiсть вiдображення господарських операцiй та оцiнки майна. Облiкова полiтика сформована у вiдповiдностi з основними принципами бухгалтерського облiку i фiнансової звiтностi: автономностi, обачностi, послiдовностi, безперервностi, повного висвiтлення подiй, превалювання сутностi над формою, перiодичностi, нарахування та вiдповiдностi доходiв i витрат.
Облiкова полiтика забезпечує можливiсть надання користувачам фiнансової звiтностi правдивої, повної та неупередженої iнформацiї про фiнансовий та майновий стан пiдприємства, доходи витрати i способи отримання фiнансових результатiв,
Принципи облiкової полiтики застосовувались при веденнi бухгалтерського облiку та не змiнювалася протягом 2011р.
Бухгалтерський облiк та складання фiнансової звiтностi здiйснюється вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, iнших нормативних документiв щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi.
Фiнансовi звiти були пiдготовленi на основi принципу iсторичної собiвартостi, тобто активи та зобов'язання товариства оцiнюються за iсторичною(первiсною) вартiстю.
Фiнансова звiтнiсть складена на пiдставi даних бухгалтерського облiку .
Товариство веде бухгалтерський облiк всiх господарських операцiй шляхом безперервного документування їх вiдображення на рахунках бухгалтерського облiку методом подвiйного запису згiдно з планом рахункiв бухгалтерського облiку застосовуючи для обробки облiкових даних журнально-ордерну форму облiку iз застосуванням комп'ютерної бухгалтерської програми
У 2011р. застосовувався План рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобовязань господарських операцiй пiдприємства з урахуванням положень Iнструкцiї, щодо застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобовязань i господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй затвердженої наказом Мiнфiну вiд 30.11.1999р. №291 ( зi змiнами та доповненнями).
Статтi наведенi у фiнансовi звiтностi вiдповiдають таким критерiям:
iснує ймовiрнiсть надходження або вибуття економiчних вигод i їх оцiнка може бути достовiрно визначена.
Опис обсягу аудиторської перевiрки:
- розкриття iнформацiї за видами активiв вiдповiдно до встановлених нормативiв, зокрема Н(П) СБО та Мiжнародних стандартiв бухгалтерського облiку;
- розкриття iнформацiї про зобов'язання вiдповiдно до встановлених нормативiв;
- розкриття iнформацiї про власний капiтал вiдповiдно до встановлених нормативiв, зокрема Н(П) СБО та Мiжнародних стандартiв бухгалтерського облiку;
- вiдповiдностi вартостi чистих активiв вимогам законодавства;
- сплати товариством статутного капiталу у встановленi законодавством термiни;
- розкриття iнформацiї про дiї, якi вiдбувалися протягом звiтного року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв визначених ч.1 ст.41ЗУ "Про цiннi папери та фондовий ринок";
- розкриття iнформацiї про подiї пiсля дати балансу;
- аналiз показникiв фiнансового стану за 2010р.,та 2011р.
Фiнансова звiтнiсть складена на пiдставi даних бухгалтерського облiку товариства. Iнвентаризацiя активiв i зобов'язань, пiд час якої перевiряються їх наявнiсть, документальне пiдтвердження i стан та дається оцiнка, проводилася перед складанням рiчної фiнансової звiтностi.
Вiдповiдальними за фiнансово-господарську дiяльнiсть в товариствi, за перiод, що перевiряється були :
Керiвник - Мазур Олександр Миколайович.
Головний бухгалтер - Слащева Марiя Федорiвна.
Вiдповiдно до ст. 5 ЗУ "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" товариство ведуть бухгалтерський облiк i складають фiнансову звiтнiсть у грошовiй одиницi України

5. Адекватнiсть системи внутрiшнього контролю

При проведеннi аудиту фiнансової звiтностi були розглянутi полiтики та процедури у системi бухгалтерського облiку внутрiшнього контролю та управлiння ризиками якi стосуються тверджень у фiнансових звiтах. За результатами перевiрки Аудитор дiйшов висновку, що система внутрiшнього контролю, щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в цiлому вiдповiдає загальним правилам бухгалтерського облiку.
Система внутрiшнього контролю, в цiлому вiдповiдає розмiру i структурi Товариства.

Примiтки до фiнансової звiтностi ПрАТ " Украгровибухпром "

У ходi перевiрки дослiджено достовiрнiсть даних бухгалтерського облiку, на пiдставi яких складено фiнансову звiтнiсть. Статтi фiнансової звiтностi вiдповiдають оборотам i сальдо рахункiв бухгалтерського облiку вiдображених за перiод з 01.01.2011р. по 31.12.2011р. Аудитор здiйснив тестування цих оборотiв i сальдо з метою отримання достатнiх доказiв того, що їх данi не мiстять суттєвих помилок, мають достатнє об'рунтування первинними документами i можуть слугувати базою для складання звiтностi.

1.Розкриття та перевiрка iнформацiї щодо активiв
1.1 Необоротнi активи
Iнформацiя про операцiї з необоротними активами, вiдображена у звiтностi та бухгалтерському облiку, в усiх суттєвих аспектах вiдповiдає нормативним документам, якi регламентують порядок ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi.
Первiсна вартiсть основних засобiв на початок року становить - 4638 тис.грн., знос - 3393 тис.грн., залишкова вартiсть - 1245 тис.грн., станом на 31.12.2011р. вiдповiдно становить - 4366 тис. грн., знос - 3490 тис.грн., залишкова вартiсть - 876 тис.грн.
Придбанi (створенi) основнi засоби зараховуються на баланс пiдприємства за первинною вартiстю. Одиницею облiку основних засобiв є об'єкт основних засобiв. За 2011р. було придбано(створено) основних засобiв на суму - 7 тис.грн. За звiтний перiод списано з балансу основних засобiв внаслiдок iх невiдповiдностi критерiям визнання активом на суму - 279 тис.грн., в тому числi за рахунок зносу на суму - 152 тис.грн. Облiк основних засобiв ведеться в бухгалтерських регiстрах по iнвентарних об'єктах та матерiально вiдповiдальним особам. Вартiсть основних засобiв вiдображена в фiнансовiй звiтностi по iсторичнiй собiвартостi. Згiдно наказу про облiкову полiтику по ПрАТ "Украгровибухпром" нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється iз за застосуванням прямолiнiйного методу, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується, на строк корисного використання об'єкта. За 2011р.нараховано амортизацiї основних засобiв та нематерiальних активiв на суму - 249тис.грн.
Iншi Фiнансовi iнвестицiї на початок року становлять 2 тис.грн. ,на кiнець звiтного року -1 тис.грн.
1.2 Запаси
Облiк запасiв на пiдприємствi здiйснюється вiдповiдно до П (С)БО № 9 "Запаси".
Iнформацiя про виробничi запаси, вiдображена у звiтностi та бухгалтерському облiку, в усiх суттєвих аспектах вiдповiдає нормативним документам, якi регламентують порядок ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi.
Пiдприємство вважає запасами активи, якi :
- утримуються для використання за умов звичайної господарської дiяльностi, перебувають у процесi виробництва, виконання робiт, надання послуг, управлiння виробництвом, а також у разi, якщо iснує ймовiрнiсть отримання в майбутньому економiчних вигод, пов'язаних iз їх використанням та їх вартiсть може бути достовiрно визначена. Одиницею облiку запасiв вважається найменування запасiв.
Оцiнка запасiв при надходженнi здiйснюється за первiсною вартiстю, при вiдпуску у виробництво та iншому вибуттi за методом середньозваженої собiвартостi. На дату балансу - за найменшою з двох оцiнок: первiсною вартiстю або чистою вартiстю реалiзацiї.
До складу первiсної оцiнки запасiв пiдприємство включало суми транспортно-заготiвельних витрат згiдно вимог П(С)БО.
Вартiсть малоцiнних та швидкозношуючих предметiв, якi визнаються запасами, при передачi в експлуатацiю виключаються зi складу активiв та ведеться оперативний кiлькiсний облiк за мiсцями експлуатацiї i вiдповiдальними особами протягом строку їх фактичного використання.
При перевiрцi документального оформлення та вiдображення в облiку операцiй по оприбуткуваннi та вiдпуску ТМЦ т встановлено, що пiдставою для цього являються первиннi документи, якi фiксують факти здiйснення господарських операцiй у вiдповiдностi з ЗУ "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" та Положення про документальне забезпечення записiв в бухгалтерському облiку ,якi були затвердженi Мiнфiном України вiд 24.05.1995р. №68
Станом на 31.12.2010р. виробничих запасiв рахувалося на суму - 1325 тис.грн. , товарiв на суму - 78 тис. грн. станом на 31.12.2011р. вiдповiдно виробничих запасiв на суму -1042 тис.грн. , товарiв на суму - 62 тис. грн.

1.3 Дебiторська заборгованiсть
Облiк, оцiнка та визнання дебiторської заборгованостi в цiлому вiдповiдає Положенню (стандарту) бухгалтерського облiку № 10 "Дебiторська заборгованiсть" Затверджено наказом Мiнфiну України вiд 08.10.1999р.№237 i вiдповiдає iнформацiї, вiдображеної у звiтностi та бухгалтерському облiку.
Iнформацiя про дебiторську заборгованiсть станом на 31.12. 2010р. та станом на 31.12.2011р.
Вид дебiторської заборгованостi Рядок балансу На початок
звiтного року
тис. грн. На кiнець
звiтного року
тис. грн.
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги :
Чиста реалiзацiйна вартiсть 160 6897 5875
Первiсна вартiсть 161 6897 5875
Резерв сумнiвних боргiв 162 0 0
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками
з бюджетом
170
77
0
за виданими авансами 180 0 156
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть 210 163 42
Поточнi фiнансовi iнвестицiї 220 0 0
Iншi оборотнi активи 250 0 6
Разом 7137 6079

Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги в балансi вiдображена за чистою реалiзацiйною вартiстю. Чиста реалiзацiйна вартiсть дебiторської заборгованостi за товари, роботи, послуги станом на 31.12.2010р. становить - 6897 тис. грн., станом на 31.12.2011р. - 5875 тис. грн. Резерв сумнiвних боргiв пiдприємством не нараховувався.
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками: з бюджетом на початок року становить - 77 тис. грн., на кiнець року - 0 тис. грн., за виданими авансами на початок року - 0 тис. грн., на кiнець року - 156 тис. грн. Iнша поточна дебiторська заборгованiсть станом на 31.12.2010р. становить - 163 тис. грн., станом на 31.12.2011р. - 42 тис. грн. Iншi оборотнi активи на початок року становлять - 0тис. грн., на кiнець звiтного року - 6 тис. грн. (Податковий кредит з ПДВ)
Грошовi кошти та їх еквiваленти на кiнець року становлять - 50 тис. грн. Проведено тест вiдповiдностi оборотiв синтетичних i аналiтичних регiстрiв облiку в нацiональнiй валютi - розбiжностей не встановлено. Залишок по рахунках коштiв належним чином вiдбиває грошовi надходження i виплати протягом звiтних перiодiв.

1.4 Витрати майбутнiх перiодiв
Для узагальнення iнформацiї по витратах, якi вiдносяться до майбутнiх звiтних перiодiв вiдкрито бухгалтерський рахунок 39. До витрат майбутнiх перiодiв вiдноситься сплачена передплата за перiодичнi видання, та iншi витрати, що вiдносяться до наступного облiкового перiоду. Витрати майбутнiх перiодiв на початок року становить - 0тис. грн., на кiнець звiтного року становить - 2 тис. грн.

2. Розкриття та перевiрка iнформацiї щодо зобов'язань
2.1 Облiк, оцiнка, структура зобов'язань у звiтностi та бухгалтерському облiку визначенi вiдповiдно до нормативних документам, якi регламентують порядок бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi а також П(С)БО № 11"Зобов'язання" затвердженого наказом Мiнфiну України вiд 31.01.2000р.№ 20.
Основну суму зобов'язань на початок i кiнець року складають :
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги на початок року становить -6244 тис. грн., на кiнець звiтного року - 4075 тис. грн.
Поточнi зобов'язання за розрахунками: з одержаних авансiв на кiнець року - 39 тис.грн.; з бюджетом на початок року - 50 тис. грн., на кiнець звiтного року - 233 тис. грн.; зi страхування на початок року - 94 тис. грн., на кiнець звiтного року - 151 тис .грн.; з оплати працi на початок року - 173 тис. грн., на кiнець звiтного року - 293 тис. грн.; з учасниками на початок року -2 тис. грн., на кiнець звiтного року - 2 тис. грн.
Iншi поточнi зобов'язання станом на 31.12.2010р. становлять - 0 тис. грн. станом на 31.12.2011р. становлять - 26 тис. грн.(податкове зобов'язання з ПДВ.)
Поточнi зобов'язання вiдображаються в балансi за сумою погашення.

3. Розкриття та перевiрка iнформацiї щодо власного капiталу
Достовiрнiсть, законнiсть, повнота та обєктивнiсть вiдображення у бухгалтерському облiку та фiнансовiй звiтностi власного капiталу вiдповiдає (стандарту) бухгалтерського облiку №5 "Звiт про власний капiтал" затвердженого наказом Мiнфiну України вiд 26.04.00р.№91.
Власний капiтал товариства станом на 31.12.2011р.представлено статутним капiталом, Iiншим додатковим капiталом, резервним капiталом, та фiнансовим капiталом, що iснує у виглядi нерозподiленого прибутку.
1.Статутний капiтал.
Статутний капiтал заявлений, зареєстрований i вiдображений в облiкових реєстрах в сумi - 3921 тис. грн. в попереднiх звiтних перiодах. Розмiр статутного капiталу не змiнився i на момент перевiрки вiдповiдає даним Головної книги, балансу, i даним Статуту.
Згiдно Свiдоцтва про державну реєстрацiю випуску акцiй вiд 05.07.2011р. за реєстрацiйним № 81I23I1I2011 Черкаське теруправлiння ДКЦПФР засвiдчила випуск - 3921000 штук простих iменних акцiй на загальну суму - 3921000 гривень номiнальною вартiстю - 1,00 гривень.
Засновникам товариства належать 3921000 штук простих iменних акцiй, що становить 100% статутного капiталу. Акцiї Товариства сплаченi повнiстю за номiнальною вартiстю.
2. Резервний капiтал на кiнець року становить - 14 тис. грн.
3. Непокритий збиток на кiнець 2011 року становить - 317 тис. грн.
У 2011р.товариство в результатi господарської дiяльностi отримало чистий прибуток в сумi - 64 тис. грн.

4. Розкриття iнформацiї щодо фiнансових результатiв.
Доход (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) визначається на пiдприємствi вiдповiдно до положення П(С)БО 15 "Доходи". Доходи вiдображаються в облiку та звiтностi у момент виникнення, незалежно вiд часу надходження i сплати грошей в сумi справедливої вартостi активiв.
Прибуток визначено i наведено у Звiтi про фiнансовi результати та 2011р. по критерiях визнання доходiв i витрат вiдповiдно до П(С)БО "Звiт про фiнансовi результати".
Витрати на пiдприємствi визнаються вiдповiдно до положення (стандарту бухгалтерського облiку №16"Витрати" i визнаються в бухгалтерському облiку одночасно з зменшенням активiв або збiльшенням зобов'язань.

5. Висловлення думки щодо вiдповiдностi вартостi чистих активiв вимогам законодавства
Вартiсть чистих активiв згiдно ЦКУ ч.3 ст.155 не може бути меншою вiд суми статутного капiталу. Вартiсть чистих активiв ПрАТ "Украгровибухпром" становить - 3686 тис. грн. (8505-4819), що на 235 тис. грн. меньше вартостi статутного капiталу. Таким чином розрахункова вартiсть чистих активiв не вiдповiдає вимогам ст.155 п.3 Цивiльного кодексу України.

6.Розкриття iнформацiї про дiї, що вiдбулися протягом звiтного перiоду та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною першою ст.41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок"

У ходi перевiрки за 2011р. було виявлено подiЇ визначених частиною першою ст.41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок", що можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв:
В зв'язку з затвердженням нової редакцiї Статуту ПрАТ "Украгровибухпром" вiдкликано правлiння Товариства в повному складi, в саме:
Голову правлiння - Озерова Євгенiя Вiкторовича
Члена правлiння - Мазура Олександра Миколайовича
Члена правлiння - Каламацького Анатолiя Дмитровича
Члена правлiння - Слащеву Марiю Федорiвну
Члена правлiння - Ярового Андрiя Андрiйовича
Члена правлiння - Горового Миколу Iвановича
Члена правлiння - Пiдгiрського Анатолiя Володимировича
Вiдкликано Наглядову раду Товариства в повному складi, а саме:
Голову Наглядової ради - Кайдаша Юрiя Анатолiйовича
Членiв Наглядової ради - Бахмач Наталiю Володимирiвну
- ЗАТ "Кiровоградгранiт"
- ТОВ "Гранекс"
- Шевченка Вiктора Васильовича
Обрано наступний склад Наглядової ради Товариства, а саме:
Кайдаш Юрiй Анатолiйович - член Наглядової ради;
ПАТ "Кiровоградгранiт" - член Наглядової рад;
ПАТ "Науково-виробниче пiдприємство "Радiй" - член Наглядової ради.
Вiдкликано Ревiзiйну комiсiю Товариства в повному складi, а саме:
Голову Ревiзiйної комiсiї - Гонованову Олену Анатолiївну
Членiв Ревiзiйної комiсiї - Куйду Наталiю Олександрiвну
- Ковальову Оксану Миколаївну
Прийняли рiшення обрати Ревiзором Товариства - Куйду Наталiю Олександрiвну.
В зв'язку з затвердженням нової редакцiї Статуту ПрАТ "Украгровибухпром" яким передбачено одноосiбний виконавчий орган - Директор Товариства призначено:
Директором Товариства - Мазур Олександра Миколайовича.

7. Подiї пiсля дати балансу .
Аудитор пiдтверджує вiдсутнiсть подiй пiсля дати балансу якi можуть впливати на здатнiсть Приватного акцiонерного товариства продовжувати безперервно її дiяльнiсть.

Валюта балансу ПрАТ "Украгровибухпром"" на 31.12.2011р. складає - 8505 тис.грн.
Таблиця №1
Показники Сума тис.грн.
На 31.12.2010р. На 31.12.2011р.
В активi
1.Необоротнi активи 1247 877
2.Оборотнi активи 8938 7625
3.Витрати майбутнiх перiодiв 0 2
Разом 10185 8505
В пасивi
1.Власний капiтал 3622 3686
2.Забезпечення наступних витрат i платежiв


3.Довгостроковi зобов'язання 0 0
4.Поточнi зобовязання 6563 4819
5.Доходи майбутнiх перiодiв 0
Разом 10185 8505

8. Аналiз показникiв фiнансового стану.
За даними фiнансової звiтностi були розрахованi показники фiнансового стану ПрАТ "Украгровибухпром" (таблиця № 2).
Таблиця № 2
Показники Формула розрахунку показника фiнансового стану Фактичне значення

2010р.
2011р. Нормативне значення
1 2 3 4 5
Показники лiквiдностi
1. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi К1 = (ф.№1(стр.230+
стр.240) I ф.№1 стр.620
0
0,01
Бiльше 0,2
2. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття) К2 = ф.№1(стр.260+270)I
Ф.№1(стр.480+стр.620+
630)
1,36
1,58

Бiльше 1,0
Показники платоспроможностi Бiльше 0
3. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi (або незалежнос-
тi, автономiї) К3 = ф.№1 стр.380 I ф.№1 стр.640)
0,36
0,43
Бiльше 0,5
4. Коєфiцiент покриття зобов'язань власним капiталом. К-4 (ф.№1 стр.380I ф.№1
(стр.480+620)

0,55
0,75
Не менше 1
5. Коефiцiєнт рентабельностi активiв К5 = Ф№2 стр.220 I
Ф.№1 стр.280(гр.3+гр4):2
-0,07
0,007
Бiльше 0
6.Коєфiцiєнт рентабельностi дiяльностi Чистий прибутокIчистий дохiд вiд реалiзацiї продукцiї(товарiв,послуг)
-0,046
0,003
Бiльше 1

Здатнiсть пiдприємства розрахуватись по своїм короткостроковим зобов'язанням перед кредиторами - це лiквiднiсть. Пiдприємство вважається лiквiдним, якщо воно може виконати свої короткостроковi зобов'язання пiсля реалiзацiї поточних активiв.
Лiквiднiсть характеризується слiдуючими показниками :
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi показує скiльки грошей пiдприємство має на кожну гривню поточних боргiв. У ПрАТ "Украгровибухпром" станом на 31.12.2011р. вiн становить - 0,01 при нормативному значеннi 0,20 - 0,35.
Загальний коефiцiєнт лiквiдностi характеризує яка частина поточних зобов'язань може бути погашена за рахунок поточних активiв (грошовi кошти, дебiторська заборгованiсть, запаси). В загальному випадку нормальним вважається значення цього показника бiльше - 1. На ПрАТ "Украгровибухпром" станом на 31.12.2011р. вiн становить - 1,58 означає, що баланс пiдприємства лiквiдний.
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi показує питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi коштiв, авансованих у його дiяльнiсть не стiйкий i становить на 31.12. 2011р. - 0,43 при нормативному значеннi бiльше - 0,50.
Коєфiцiент покриття зобов'язань власним капiталом - 0,75, при нормативному значеннi не менше 1,0, означає, що пiдприємство своїм власним капiталом не перекриває зобов'язання.
Коефiцiєнт рентабельностi власного капiталу показує, що кожна гривня вкладена в активи пiдприємства приносить - 0,007 грн. прибутку. Коефiцiєнт рентабельностi дiяльностi - 0,003
Пiдприємство у 2011р.працювало рентабельно.
Розрахованi показники дають змогу зробити висновок про те, що баланс ПрАТ "Украгровибухпром" лiквiдний, стан платоспроможностi задовiльний. Поточна дiяльнiсть ПрАТ залежна вiд зовнiшнiх кредиторiв в допустимих значеннях.

Директор АФ "Карат Аудит"
Незалежний аудитор IЛюбченко I.М.I
м.Черкаси вул..Гагарiна 21 кв.266
05 березня 2012р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основними видами дiяльностi Товариства є:
Буровi, буровибуховi, вибуховi та землянi роботи.
Охорона iз застосуванням вогнепальної зброї майна, об'єктiв.
Проектування та виготовлення вибухових матерiалiв.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За останнi п'ять рокiв придбано основних засобiв на 1699 тис. грн., в тому числi 2 автомобiля Камаз на суму 157 тис. грн, та 190 тис. грн, 2 причипи на суму 88 тис. грн i 58 тис. грн, Автомобiль УАЗ на суму 51 тис. грн, автомобiль "ГАЗ" на суму 51 тис. грн, Компресорна станцiя на суму 73 тис. грн.
Вiдчуджено основних засобiв на суму 2625 тис. грн., в тому числi Могiлевський склад на суму 1745 тис. грн.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Первiсна вартiсть основних засобiв на початок року становить - 4638 тис.грн., знос - 3393 тис.грн., залишкова вартiсть - 1245 тис.грн., станом на 31.12.2011р. вiдповiдно становить - 4366 тис. грн., знос - 3490 тис.грн., залишкова вартiсть - 876 тис.грн.
Придбанi (створенi) основнi засоби зараховуються на баланс пiдприємства за первинною вартiстю. Одиницею облiку основних засобiв є об'єкт основних засобiв. За 2011р. було придбано(створено) основних засобiв на суму - 7 тис.грн. За звiтний перiод списано з балансу основних засобiв внаслiдок iх невiдповiдностi критерiям визнання активом на суму - 279 тис.грн., в тому числi за рахунок зносу на суму - 152 тис.грн. Облiк основних засобiв ведеться в бухгалтерських регiстрах по iнвентарних об'єктах та матерiально вiдповiдальним особам. Вартiсть основних засобiв вiдображена в фiнансовiй звiтностi по iсторичнiй собiвартостi. Згiдно наказу про облiкову полiтику по ПрАТ "Украгровибухпром" нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється iз за застосуванням прямолiнiйного методу, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується, на строк корисного використання об'єкта. За 2011р.нараховано амортизацiї основних засобiв та нематерiальних активiв на суму - 249тис.грн.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основна проблема, яка впливає на господарську дiяльнiсть пiдприємства, це неплатоспроможнiсть пiдприємств, пiдприємцiв, фiзичних осiб. Фiнансово-економiчнi - коливання валютних курсiв, зростання цiн на енергоносiї, газ, воду.
Дiяльнiсть товариства зазнала значного впливу внаслiдок нестабiльної економiки в країнi.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства На протязi звiтного року було нараховано i сплачено штрафнiх санкцiй на суму 57 тис. грн, в тому числi Житомиробленерго - 34 тис. грн.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Товариство працює за рахунок вланих коштiв.Розрахованi показники дають змогу зробити висновок про те, що баланс ПрАТ "Украгровибухпром" лiквiдний, стан платоспроможностi задовiльний. Поточна дiяльнiсть ПрАТ залежна вiд зовнiшнiх кредиторiв в допустимих значеннях.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів На кiнець звiтного перiоду укладених, але ще не виконаних договорiв (контрактiв) не має.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) - збереження обсягiв виконаних робiт;
- збереження профiлю виконаних робiт;
- збереження кiлькостi робочих мiсць;
- проводити постiйну роботу пов'язану з модернiзацiєю виробництва, застосування новiтнiх технологiй, використання сучасної технiки, пiдвищення квалiфiкацiї працiвникiв.
- дотримання вимог антимонопольного законодавства України та Законiв про охорону працi та навколишнє середовище.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок На протязi звiтного року кошти на дослiдження та розробки не використовувались.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судовi справи, стороною в яких виступає емiтент, вiдсутнi.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi показує скiльки грошей пiдприємство має на кожну гривню поточних боргiв. У ПрАТ "Украгровибухпром" станом на 31.12.2011р. вiн становить - 0,01 при нормативному значеннi 0,20 - 0,35.
Загальний коефiцiєнт лiквiдностi характеризує яка частина поточних зобов'язань може бути погашена за рахунок поточних активiв (грошовi кошти, дебiторська заборгованiсть, запаси). В загальному випадку нормальним вважається значення цього показника бiльше - 1. На ПрАТ "Украгровибухпром" станом на 31.12.2011р. вiн становить - 1,58 означає, що баланс пiдприємства лiквiдний.
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi показує питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi коштiв, авансованих у його дiяльнiсть не стiйкий i становить на 31.12. 2011р. - 0,43 при нормативному значеннi бiльше - 0,50.
Коєфiцiент покриття зобов'язань власним капiталом - 0,75, при нормативному значеннi не менше 1,0, означає, що пiдприємство своїм власним капiталом не перекриває зобов'язання.
Коефiцiєнт рентабельностi власного капiталу показує, що кожна гривня вкладена в активи пiдприємства приносить - 0,007 грн. прибутку. Коефiцiєнт рентабельностi дiяльностi - 0,003
Пiдприємство у 2011р.працювало рентабельно.
Розрахованi показники дають змогу зробити висновок про те, що баланс ПрАТ "Украгровибухпром" лiквiдний, стан платоспроможностi задовiльний. Поточна дiяльнiсть ПрАТ залежна вiд зовнiшнiх кредиторiв в допустимих значеннях.